Grunnkurs del 2: Led

Klatrekurs for deg som har vært på Grunnkurs del 1: Topptau, eller har topptaukort fra før og vil ta steget videre mot å ta Brattkort!

Krav til deltakere

Alder: 15 år

For å delta på dette kurset på man ha deltatt på Grunnkurs del 1: Topptau , eller ha tilsvarende kompetanse. Det er ikke et absolutt krav om å ta topptauprøven, men du må føle deg trygg på at du sikrer korrekt på topptau, og kan gjennomføre en komplett kameratsjekk. 

Kursinnhold

Varighet: 3,5t

På Ledkurs får du en grunnleggende gjennomgang av klatring og sikring på led. Å klatre på led er å klatre som førstemann opp med tauet på en rute der det ikke henger topptau fra før, dette kurset tar for seg hvordan du som klatrer og sikrer gjennomfører dette på en trygg og sikker måte. Kurset kvalifiserer til å ta en brattkortprøve, denne kan man ta gratis på senteret etter endt kurs.

Utstyr:

Leie av alt du trenger av utstyr er inkludert i prisen. Har du eget utstyr må du gjerne bruke det under kurset likevel.

Pris:

890,-

Påmelding til Ledkurs

Meld deg på Ledkurs

Veien videre

Øving på sikring og klatring på led: 

Etter endt kurs får du informasjon om hvordan du kan øve frem til du tar brattkorttesten.

Brattkortprøve:

Er gratis for alle som har tatt grunnkurs inne hos oss. Prøven gjennomføres av klatreverten mellom klokka 17:15 og 21.15 i ukedagene. Testen kan ikke tas samme dag som kurset, dette er for å sikre god innlæring av rutiner og ferdigheter. Merk at du selv må stille med en makker til testen. Les mer om brattkortprøven her.

Videre Kurs:

Hvis du ønsker å forbedre klatreteknikk eller lære mer om trening for klatring kan du sjekke ut teknikkurs eller treningsgrupper for voksne