Nybegynnerkurs 2: Led

Klatrekurs for deg som har vært på Nybegynnerkurs del 1: Topptau, eller har topptaukort fra før og vil ta steget videre mot å ta Brattkort!


På Ledkurs får du en grunnleggende gjennomgang av klatring og sikring på led. Å klatre på led er å klatre som førstemann opp med tauet på en rute der det ikke henger topptau fra før, dette kurset tar for seg hvordan du som klatrer og sikrer gjennomfører dette på en trygg og sikker måte. Kurset kvalifiserer til å ta en brattkortprøve, denne kan man ta gratis på senteret etter endt kurs.

Varighet: 4 timer

Pris: 949,-

Inkluderer:

  • Leie av alt du trenger av utstyr til selve kurset
  • Topptauprøve ( må taes en annen dag enn selve kurset)
  • Kursdeltakere får 15% rabatt på kjøp av relevant utstyr i butikken vår! Sele, sko, taubremser, kalkposer, tau. ( gjelder de første 14 dagene etter kurset)
  • 30% rabatt på inne til ute etter endt kurs ( gjelder de første 14 dagene etter kurset)

Krav til deltakere

Alder: 15 år
For å delta på dette kurset på man ha deltatt på Nybegynnerkurs del 1: Topptau, eller ha tilsvarende kompetanse. Det er ikke et absolutt krav om å ta topptauprøven, men du må føle deg trygg på at du sikrer korrekt på topptau, og kan gjennomføre en komplett kameratsjekk. 

Avbestillingsvilkår: avbestilling må skje minimum 7 dager før det aktuelle kurset. Alle avbestillinger skal gjøres pr. e-post til post@sorlandetklatresenter.no.

Påmelding til nybegynnerkurs 2: Led

Meld deg på Ledkurs

Veien videre

Øving på sikring og klatring på led: 

Etter endt kurs får du informasjon om hvordan du kan øve frem til du tar brattkorttesten.

Brattkortprøve:

Tas på dropin mellom 17 og 21 på hverdager. Spør i resepsjonen når dere kommer, merk at det ikke alltid er tid til å gjennomføre prøven umiddelbart, i så tilfelle kan dere klatre/øve litt i mellomtiden.

Videre Kurs:

Hvis du ønsker å forbedre klatreteknikk kan du sjekke ut enten nybegynnerkurs i buldring, eller en av våre treningsgrupper for voksne

Har du lyst til å komme i gang med klatring ute kan du sjekke inne til ute.